210.38.26.600
dioikisi@cancerhellas.org

Blog

“Μαζί στον κύκλο της ζωής”: Η Πανελλαδική Καμπάνια συνεχίζει το ταξίδι της στο Ναύπλιο

 «ΜΑΖΙ…ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!!»

«ΓΥΝΑΙΚΑ,ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ».
“Τέχνη και γονιμότητα, λέξεις γένους θηλυκού. Γυναίκα και άνδρας μαζί στον κύκλο της ζωής”.

Η Πανελλαδική Καμπάνια «ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρίας & της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας με την ευγενική χορηγία της Κρυογονίας και της Ενδοσκοπικής ΑΕ, συνεχίζει το ταξίδι της, μετά την Αθήνα, με δεύτερη στάση το Ιστορικό Ναύπλιο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Ναυπλιέων, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ιατρικού συλλόγου Αργολίδας, της επιστημονικής εταιρίας «ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ», της Επιστημονικής Εταιρίας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος & της International Action Art, και θα λάβει χώρα την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 18:00 στο Βουλευτικό Ναυπλίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Την εκδήλωση συντονίζει η Κλέλια Χαρίση, Κεντρική Πρέσβειρα της Καμπάνιας και τηλεοπτική παραγωγός-παρουσιάστρια της ταξιδιωτικής εκπομπής ΑΠΟΣΤΟΛΗ του STAR CHANNEL σε μία διαδραστική μορφή συζήτησης ανάμεσα στους επιστήμονες και το κοινό.

Χαιρετίζουν:

– Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κκ Νεκτάριος
– Μάριος Θεμιστοκλέους, Υφυπουργός Υγείας (μέσω βιντεοσκόπησης)
– Δημήτριος Ορφανός, δήμαρχος Ναυπλιέων
– Μέλλος Χρυσοβαλάντης, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Πελοποννήσου
– Δωροβίνης Γεώργιος, Γενικός Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος
– Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων,International Action Art

Συμμετέχουν οι επιστήμονες:

1.Καθ. Βασίλης Πρωτογέρου, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών,  Συνιδρυτής Πρότυπου ΑνδρολογικούΚέντρου ANDROCLINIC.
2.Δρ. Λίνα Α. Ευγενή, M.Phil, Ph.D, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρίας, Βιολόγος Αναπαραγωγής, Διευθύντρια Τράπεζας Κρυοσυντήρησης ΄ΚΡΥΟΓΟΝΙΑ’, Εκπρόσωπος της Ελλάδας στη δράση COST – Andronet της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3.Μπίλλα- Αντωνίου Ευαγγελία Θ. , Md, PhD, Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρίας, Ενδοκρινολόγος.
4.Χρήστος Πανόπουλος MD, PhD, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Παθολόγος- Ογκολόγος, Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Ογκολογικού Τμήματος της Ευρωκλινικής Αθηνών, τέως Διευθυντής Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από τη παρουσία των καλλιτεχνών-ambassadors της εκστρατείας χαρίζοντας στο κοινό ένα υπέροχο καλλιτεχνικό πρόγραμμα γεμάτο χρώμα και μουσική!

Συμμετέχουν καλλιτεχνικά:
-Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ναυπλίου “ΣΥΜΦΩΝΙΑ” υπό την διδασκαλία – διεύθυνση του μαέστρου – αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη
-Ο Βαθύφωνος Βασίλης Δεναχής Κωστοπουλος με συνοδό την πιανίστα Μαρία Γιαβρούμη
-Ο Συλλογος Ποντίων Ν. Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού ” Παναγία Σουμελά “

Τον επίλογο υπογράφουν οι επίσημες βραβεύσεις των εθελοντών, καλλιτεχνών,ambassadors και φορέων από τον κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων και της International Action Art για την κοινωνική προσφορά τους στη συμβολή της εκστρατείας.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της Πανελλαδικής εκστρατείας, παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εργαστηριακών ελέγχων από την Κρυογονία.

Λίγα λόγια για την καμπάνια:

Η Καμπάνια σχετίζεται με τη μάστιγα της εποχής μας, την «Υπογονιμότητα», και έχει ως βασικό σκοπό να συνειδητοποιήσουν οι νέοι άνδρες πως η «γονιμότητα» αποτελεί ένα μέρος ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, ικανή να συμβάλλει στην ευαισθητοποίησή τους απέναντι στην πρόληψη και φροντίδα της αναπαραγωγικής τους υγείας. Η προληπτική εξέταση ανδρικής γονιμότητας, η κρυοσυντήρηση σπέρματος σε περιπτώσεις παρουσίας προβλημάτων υγείας, όπως π.χ. καρκινοπαθών που υπόκεινται σε χημειοθεραπεία και η δωρεά σπέρματος αποτελούν βασικές αξίες στην προσπάθεια για τη δημιουργία υγιούς οικογένειας.

Ανάμεσα στους βασικούς πυλώνες της εκστρατείας είναι:
– Η Ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα υψηλά ποσοστά της υπογεννητικότητας.
– Η Ενημέρωση του ανδρικού- και ιδίως του νεανικού- κοινού σε κάθε γωνία της Ελλάδος για τη δυνατότητα πρόληψης και ελέγχου, ιδίως σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες.
– Η απομυθοποίηση του στερεοτύπου πως η διατήρηση της γονιμότητας και του γεννητικού υλικού αφορά μόνο το γυναικείο κοινό (κατάψυξη ωαρίων) με σκοπό την υγιή σύλληψη.
– Η Παρακίνηση του γυναικείου κοινού να μεταφέρει το μήνυμα στον ανδρικό πληθυσμό
-Η ευαισθητοποίηση του νεανικού κοινού σε σχέση με την αξία της προσφοράς σε περιπτώσεις καρκινοπαθών.

Κεντρική Πρέσβειρα είναι η δημοσιογράφος και ποιήτρια Κλέλια Χαρίση, κεντρική πρέσβειρα των εκστρατειών « ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣΤ» και «LET’S ΠΑΠ».

Η Καμπάνια «ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» κρύβει μέσα της και μία πρωτοπορία: ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΕΧΝΗ, ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΙΝΟΥΝ ΣΦΙΧΤΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ.

Το μεγάλο αυτό ταξίδι ενημέρωσης σηματοδοτεί το SINGLE τραγούδι-βιντεοκλιπ «ΝΑ Μ’ΑΓΑΠΑΣ ΑΛΗΘΙΝΑ», σε στίχους Ρεβέκκας Ρούσση-ΚλέλιαςΧαρίση και μουσική Λάκη Παπαδόπουλου:

ΤΟ ΜΟΤΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ «ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ», αποδίδεται στην Νοηματική από τους ambassadors με οδηγό την Στάλα Κοτσιρέα, Ολυμπιονίκη Καλαθοσφαίρισης Κωφών και κυκλοφορεί επίσημα από την PEOPLE MUSIC. Τα έσοδα διετίθενται στο κοινωνικό έργο της Πανελλαδικής Καμπάνιας.

Ερμηνεύουν με Αλφαβητική σειρά:

Σαλίνα Γαβαλά
Ελπίδα Γαδ
Χρήστος Δάντης
Ευρυδίκη
Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε)
Νάντια Μπουλέ
Δημήτρης Νέγκας
Κρινιώ Νικολάου
Παναγιώτης Ραφαηλίδης
Γιάννης Σαββιδάκης
Μπάμπης Στόκας

Απαγγέλει: Η Κλέλια Χαρίση

Ένας σύγχρονος και έγκυρος τρόπος επικοινωνίας μαζί μας. Για άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες μας καλέστε στο 215.215.1650