210.38.26.600
dioikisi@cancerhellas.org

Blog

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων “Χειροτέχνες & Δημιουργοί”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο των ανοιξιάτικων εκδηλώσεων του Ενιαίου Παραρτήματος Νέας Ιωνίας-Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, με τίτλο: «Χειροτέχνες & Δημιουργοί», που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Απριλίου, στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή μελών, καλλιτεχνών και δημιουργών για την ενίσχυση των δράσεων του Παραρτήματος.

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ

Στο περιθώριο των δράσεων της πρώτης ημέρας (19/4) των τριήμερων ανοιξιάτικων εκδηλώσεων η Πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου δήλωσε στην εφημερίδα μας πως: «Ευχαριστούμε και πάλι την ΙΟΝΙΑΝΕΤ, που είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζει το έργο μας. Παράλληλα με την Έκθεση των Χειροτεχνών-Καλλιτεχνών της Αντικαρκινικής έχουμε και δράσεις υγείας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας και τον Σύλλογο Μυοσκελετικής Υγείας «Πεταλούδα». Σήμερα, λοιπόν, κάνουμε μετρήσεις οστικής πυκνότητας και λιπομέτρηση, κι ακόμη γίνονται γνωματεύσεις από γιατρούς και δίνονται συμβουλές από ειδική διαιτολόγο σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα της λιπομέτρησης. Είχαμε προγραμματίσει 60 ραντεβού, τα οποία διεξάγονται κανονικά. Μαζί μας είναι και η Γραμματέας μας η κ. Μαρία Στασινοπούλου, η οποία οργάνωσε όλη αυτή την εκδήλωση, καθώς και πολλές εθελόντριες, τις οποίες ευχαριστούμε πάρα πολύ.»

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία της Συμβούλου Προσωπικής Ανάπτυξης και Αντιπροέδρου του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. κ. Μοσχούλας Μπέστα, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Έφτασε η λαμπρή, λάμπρυνε την ψυχή σου.»

Προλογίζοντας τη συγκεκριμένη ομιλία, η κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου ευχαρίστησε τη Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα, είναι μια ομιλία που το θέμα της έχει σχέση με την ψυχή. Η ψυχή πραγματικά είναι αυτή που φέρνει το βάρος, που είναι ο μοχλός, η κινητήρια δύναμη της ζωής μας. Είναι αυτή που φέρνει το φορτίο όλων των συναισθημάτων, αυτή που οδηγεί τα συναισθήματα της αγάπης, του μίσους, της καλοσύνης, της χαράς, οτιδήποτε μπορεί να νιώσουμε στη ζωή μας. Ο νους σχεδιάζει, αλλά τελικά τα βήματα και τις τελευταίες αποφάσεις νομίζω τις παίρνει η ψυχή, η οποία είναι αυτή που κουράζεται και θα έλεγα πως δεν ξεκουράζεται εύκολα και πιο γρήγορα από το σώμα.», προσθέτοντας πως: «Αυτό, λοιπόν, το θέμα της ψυχής, η σημασία της και πώς μπορούμε να τη λαμπρύνουμε, όχι με πολύ ωραία ρούχα, ούτε με πολύ ωραία αρώματα, ίσως με άλλα πράγματα, τα οποία θα μας τα αναλύσει πάρα πολύ ωραία η κ. Μοσχούλα Μπέστα, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και η δική μας η Μοσχούλα, η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας».

Αμέσως μετά η κ. Μοσχούλα Μπέστα προχώρησε στην εμπνευσμένη ομιλία της, δίνοντας πολλές απαντήσεις τόσο στο ζήτημα της Λαμπρής, όσο πολύ περισσότερο στο πώς μπορεί ο άνθρωπος να λαμπρύνει την ψυχή του, να γίνει καλύτερος και να νιώσει μια ευεργετική αλλαγή μέσα του.

 

ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ

Τέλος, η 3η ημέρα των ανοιξιάτικων εκδηλώσεων του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. περιελάμβανε μία ενδιαφέρουσα ομιλία της κ. Φωτεινής Γκαντάλα σχετικά με τον χορό και τη συμβουλή του στην υγεία, καθώς και χορευτικές επιδείξεις τμημάτων των εξειδικευμένων σχολών χορού «GADALA».

Προλογίζοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η Πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα έχουμε κοντά μας τις Σχολές «GADALA». Επίσης, θέλω να πω ότι από τους δέκα κανόνες του Ευρωπαϊκού Κώδικα για τον καρκίνο και από τις σύγχρονες αντιλήψεις, αν ξεχωρίσουμε τις τρεις από αυτές, είναι: Η υγιεινή διατροφή, η απαγόρευση του καπνίσματος και η άσκηση, μέσα στην οποία είναι και ο χορός, ο οποίος αντικαθιστά κατά ένα μεγάλο μέρος τη γυμναστική και είναι και μια ευχάριστη νότα ανάτασης.».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η Διευθύντρια Σπουδών του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού «GADALA», κ. Φωτεινή Καντάλα, ανέπτυξε το θέμα: «Η συμβολή του Χορού στη Σωματική και τη Ψυχική Υγεία», με εκτενείς αναφορές στον αυθεντικό ανατολίτικο χορό και στην αναγνωρισμένη μέθοδο διδασκαλίας «GADALA».

Αμέσως μετά, μέλη της χορευτικής ομάδας των Σχολών «GADALA» παρουσίασαν εντυπωσιακούς αιγυπτιακούς χορούς, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των πολυπληθών παρευρισκόμενων.

ΕΚΘΕΣΗ

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων παράλληλα λειτουργούσε και η έκθεση των καταπληκτικών χειροποίητων δημιουργιών των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, εθελοντριών και φίλων του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε., για την ενίσχυση των δράσεών του, ενώ κάθε ημέρα ολοκληρωνόταν με ένα κέρασμα προς όλες και όλους.

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων “Χειροτέχνες και Δημιουργοί”

 

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Hellenic Cancer Society
Ένας σύγχρονος και έγκυρος τρόπος επικοινωνίας μαζί μας. Για άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες μας καλέστε στο 215.215.1650