210.38.26.600
dioikisi@cancerhellas.org

Blog

Δράση παραρτήματος Λαμίας για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Δράση Ενημέρωσης από το Παράρτημα Λαμίας.

Στη Λαμία από το πρωϊ της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου τα μέλη του τοπικού μας Παραρτήματος «εγκαταστάθηκαν» στην Πλατεία Πάρκου διανέμοντας ενημερωτικό υλικό, συνομιλόντας με τον κόσμο και απαντώντας σε ερωτήσεις, διαλύοντας προκαταλήψεις και εξηγώντας τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα γιατί ο καρκίνος είναι μία μεγάλη παγκόσμια επιδημία με αυξητικές τάσεις. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2025 τα ετήσια νέα περιστατικά της νόσου θα αυξηθούν στα 19,3 εκατομμύρια, από 14,1 εκατομμύρια που ήταν το 2012.

Οι ενέργειες που γίνονται από κάθε άτομο, οργανισμό και κυβέρνηση βοηθούν στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων που έχει ο καρκίνος.

Στόχος μας είναι να επιτευχθεί μείωση στους πρόωρους θανάτους από μη μεταδιδόμενες ασθένειες (στις οποίες ανήκει και ο καρκίνος) κατά 25% μέχρι το 2025 .

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που δεν γνωρίζει όρια και είτε μας είχε, είτε θα μας επηρεάσει όλους, άμεσα ή έμμεσα, κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Είναι μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου παγκοσμίως προκαλώντας 8,2 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο. Όμως, γνωρίζουμε ότι πάνω από 1/3 αυτών των θανάτων θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί και πως πολλοί καρκίνοι είναι θεραπεύσιμοι, αν ανιχνευθούν αρκετά νωρίς.Εάν δεν αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο και δεν δρομολογηθούν ενέργειες για την πρόληψη και την θεραπεία της νόσου, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θα πεθαίνουν άδικα κάθε χρόνο….»

Καθώς η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της νόσου παρόμοιες εκδηλώσεις που βασίζονται στην άμεση επαφή με τον καθένα και την καθεμιά που ενδιαφέρεται και αναζητεί αποκτούν ξεχωριστή σημασία.

Μπράβο στους Εθελοντές μας στη Λαμία!

 

ΠΗΓΕΣ

http://fonografos.net/v1/ελληνικής-αντικαρκινική-εταιρείας-λ/

http://www.ilamia.gr/articles/topika/drasi-enimerosis-apo-tin

http://lamianow.gr/lamia-drasi-gia-tin-pagkosmia-imera-kata-tou-karkinou-ikones/

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Hellenic Cancer Society

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

Ένας σύγχρονος και έγκυρος τρόπος επικοινωνίας μαζί μας. Για άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες μας καλέστε στο 215.215.1650