210.38.26.600
dioikisi@cancerhellas.org

Blog

Επιστροφή των κλαπέντων ενδοσκοπίων!

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία, που σε συνεργασία με αντίστοιχες άλλων ευρωπαϊκών χωρών κατάφεραν ν’ ανακαλύψει την σπείρα των ληστών και να βρει τα κλαπέντα ενδοσκόπια στην Κολομβία. Όργανα πολύτιμα για τη διάγνωση και μερικές φορές και για τη θεραπεία ασθενειών, που εκλάπησαν για να τα χρησιμοποιήσουν έμποροι ναρκωτικών στον έλεγχο της διακίνησης του προϊόντος θανάτου που προωθούν!

Η κλοπή οργάνων από νοσοκομεία είναι το ίδιο απεχθής πράξη με την κλοπή εικόνων από εκκλησία. Ποτέ όσοι ασχολούμαστε με την υγεία δεν περιμέναμε ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Επειδή, όμως, οι καιροί είναι ιδιόρρυθμοι και η ανθρώπινη κακία ούτε φραγμούς, ούτε σύνορα πλέον γνωρίζει, είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστούν τα συστήματα ασφαλείας των δημόσιων νοσοκομείων και ιδιαίτερα να ληφθεί μέριμνα για την πλήρη κατόπτευση των εξωτερικών και κοινόχρηστων χώρων τους με ειδικές κάμερες. Πέρα από την προστασία της δημόσιας περιουσίας, προέχει η εξασφάλιση του ακριβού εξοπλισμού με το οποίο εξυπηρετούνται οι ασθενείς μας. Τυχόν αντιδράσεις από το προσωπικό, όπως για παράδειγμα ότι θα “κατασκοπεύονται” οι εργαζόμενοι, δεν μπορεί να σταθεί ως αντεπιχείρημα στο κέρδος της διαφύλαξης της παροχής φροντίδας στους ασθενείς.

Ευάγγελος Φιλόπουλος

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

Ένας σύγχρονος και έγκυρος τρόπος επικοινωνίας μαζί μας. Για άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες μας καλέστε στο 215.215.1650