210.38.26.600
dioikisi@cancerhellas.org

Blog

Η Ε.Α.Ε αναδείχτηκε στις 10 καλύτερες ΜΚΟ της Ευρώπης για δράσεις πρόληψης του καπνίσματος

Διάκριση της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αναδείχτηκε στις 10 καλύτερες ΜΚΟ της Ευρώπης για δράσεις πρόληψης του καπνίσματος.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την πρωτοβουλία SmokefreeGreece συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 καλύτερων ΜΚΟ της Ευρώπης που υλοποιούν προγράμματα πρόληψης του καπνίσματος στη νεολαία. Η διάκριση της Ελλάδας προήλθε με τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2018 EU Health Awards, στην οποία παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε και ακολουθεί τα τελευταία 5 χρόνια σε μαθητές ηλικίας 10-17 ετών. Στις 12 Νοεμβρίου 2018, ο Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, κ. Vytenis Andriukaitis, θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες τις 10 καλύτερες συμμετοχές, οι οποίες προέρχονται μεταξύ άλλων από Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Σουηδία κ.α.

 

Οι 9 στους 10 καπνιστές δοκιμάζουν για πρώτη φορά το κάπνισμα πριν την ηλικία των 18, ενώ ο εθισμός στη νικοτίνη από την εφηβική ηλικία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό καθοριστικό παράγοντα μακροπρόθεσμου εθισμού. Τα στοιχεία αυτά κατέδειξαν την ανάγκη για προληπτική παρέμβαση στους νέους, και κυρίως στην προεφηβική ηλικία. Η πρωτοβουλία SmokefreeGreece ξεκίνησε το 2009 με υποστήριξη από το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, σχεδιάζοντας μία σειρά από συντονισμένες δράσεις με κύριο στόχο τη μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα και την πρόληψη έναρξής του στην εφηβική ηλικία. Η προσπάθεια της πρωτοβουλίας για την πρόληψη και τον έλεγχο του καπνίσματος στην Ελλάδα, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Behrakis Foundation της Βοστώνης, ΗΠΑ.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Hellenic Cancer Society

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

Ένας σύγχρονος και έγκυρος τρόπος επικοινωνίας μαζί μας. Για άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες μας καλέστε στο 215.215.1650