210.38.26.600
dioikisi@cancerhellas.org

Blog

«Μαϊμού» Ογκολόγος: «Να τιμωρηθεί παραδειγματικά» ζητά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Την παραδειγματική τιμωρία του «μαϊμού» ογκολόγου ζητά η ελληνική επιστημονική κοινότητα, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο να τονίζει ότι οι ενέργειες του κατηγορουμένου είναι ιδιαίτερα ειδεχθείς.

Ο κ. Φιλόπουλος σχολιάζοντας την αποκάλυψη της δράσης του ψευδο-γιατρού αναφέρει χαρακτηριστικά στο protothema.gr: «Πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά και με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο διότι οι ενέργειες του και οι πρακτικές που εφάρμοσε είναι αποτρόπαιες. Όχι μόνο πρόκειται για αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος, αλλά έπαιξε κυριολεκτικά με την υγεία και τη ζωή ευπαθών ομάδων, όπως οι ογκολογικοί ασθενείς και καταπάτησε τον ηθικό κανόνα της μη εκμετάλλευσης του ασθενή με σκοπό εμπορικά οφέλη».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σημειώνει ότι ιατρικά λάθη συμβαίνουν πάντα, αλλά ο ασθενής παραμένει πρόσωπο ιερό. «Ο ογκολογικός ασθενής εβρισκόμενος αντιμέτωπος με την ασθένεια του, βιώνει σωματική και υπαρξιακή κρίση. Πρέπει να τον έχουμε στο επίκεντρο των ενεργειών μας. Με βάση την ιατρική εμπειρία και τις γνώσεις μας οφείλουμε να μεριμνούμε για το καλό του».

Και καταλήγει χαρακτηρίζοντας «θλιβερό το γεγονός ότι 62 χρόνια μετά την ίδρυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σκοπός της οποίας ήταν μεταξύ άλλων η καταπολέμηση της αγυρτείας και της μαγγανείας στην Ιατρική, να εξακολουθούν να υφίστανται φαινόμενα εξαπάτησης των ογκολογικών ασθενών».

Ευάγγελος Φιλόπουλος
Ένας σύγχρονος και έγκυρος τρόπος επικοινωνίας μαζί μας. Για άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες μας καλέστε στο 215.215.1650