210.38.26.600
dioikisi@cancerhellas.org

Blog

Πανελλαδική Εκστρατεία 15 – 21 Μαΐου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

  15-21 Μαΐου, ΑλλάΖΟΥΜΕ για να Ζούμε

YouTube video

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στην προσπάθεια της να προάγει τον αντικαρκινικό αγώνα στη χώρα μας καθιερώνει από εφέτος μία Πανελλαδική Εκστρατεία από 15 – 21 Μαΐου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης, πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης και έγκυρης θεραπείας και υποστήριξης των ογκολογικών ασθενών και των συγγενών τους.

Ξεχνάμε τις κακές μας συνήθειες για μία εβδομάδα, για να δούμε πώς θα μπορούμε να ζούμε καλύτερα. Όλοι μαζί, οι εθελοντές και τα παραρτήματα μας θα επιχειρήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε πολίτες και πολιτεία, στο μεγάλο αυτό ζήτημα, της προστασίας όλων μας από τον καρκίνο. Οι δράσεις μας απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, κοινωνικής μόρφωσης ή κοινωνικού status. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον καρκίνο. Δεν κάνει διακρίσεις. Γι αυτό και όλοι πρέπει να ξέρουμε πώς θα τον αποφύγουμε, μέσα από απλές καθημερινές συνήθειες που κάνουν καλό στην υγεία μας συνολικά.

Μπορείτε να δείτε τις κυριότερες δράσεις μας  στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας για την εβδομάδα κατά του καρκίνου στο ημερολόγιό μας.

Όλη την εβδομάδα καλούμε τους συμπολίτες μας να περπατήσουν περισσότερο και σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ τους παροτρύνουμε να χρησιμοποιούν τις σκάλες για να επιβιβάζονται στους σταθμούς του metro και όχι τις κυλιόμενες ή τα ασανσέρ.

 

Οι εκδηλώσεις μας θα πλαισιωθούν και  από τοπικές δράσεις, των ανά την περιφέρεια Παραρτημάτων μας

Για περισσότερες λεπτομέρειες  για την εκδήλωση που σας αφορά επικοινωνήστε με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία  11.00 πμ – 16.00 μμ,  τηλ : 210 / 64.56.713 & 210 / 38.26.600

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Hellenic Cancer Society

Σχόλιο(1)

  1. ΕΡΜΙΟΝΗ ΒΑΣΙΛΟΥ
    ΕΡΜΙΟΝΗ ΒΑΣΙΛΟΥ says

    15 -21 ΜΑΙΟΥ 2017
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ;

    Είναι μία Πανελλαδική εξόρμηση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τον υγιεινό τρόπο ζωής, την ανάγκη τακτικών προληπτικών εξετάσεων, τη διεκδίκηση του αιτήματος όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητα από το που ζουν και σε τι οικονομική ή κοινωνική κατάσταση βρίσκονται να έχουν πρόσβαση σε έγκαιρες και έγκυρες ιατρικές υπηρεσίες και τέλος τη διεκδίκηση της δημιουργίας και λειτουργίας των κατάλληλων δομών για στήριξη των ασθενών και των οικείων τους στης δοκιμασίες που τους επιφυλάσσει η ασθένεια του καρκίνου.

    Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1958 είναι η μεγαλύτερη ιατροκοινωνική εταιρεία στο χώρο της ογκολογίας στην Ελλάδα και έχει παραρτήματα σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας, με την κινητοποίηση αυτή επαναφέρει την πρακτική που ακολουθούσε τις πρώτες δεκαετίες ο Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος, που εκτός της οικονομικής ενίσχυσης του αντικαρκινικού αγώνα αποτελούσε και αποκορύφωση της ετήσιας κινητοποίησης ευρύτερων ομάδων του πληθυσμού στην ενεργητικότερη συμμετοχή στην καταπολέμηση της νόσου, που κύριο μέσο για αυτό είναι η αλλαγή προς έναν καλύτερο τρόπο ζωής, τόσο σωματικά, όσο και συναισθηματικά. Η συμμετοχή – με οποιονδήποτε τρόπο – στην κινητοποίηση και το έργο μας, προσφέρει τη χαρά να εκφραστούν τα αισθήματα αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας και η θέληση μας εμείς και τα παιδιά μας να ζήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Και έτσι, απεγκλωβισμένοι από την ατομική περιχαράκωση να νοιώσουμε πολίτες ενεργοί για έναν καλό σκοπό..
    Όλοι μπορούν να γίνουν μέτοχοι του καλού σκοπού που υπηρετούμε. Και η «Ελληνική αντικαρκινική εβδομάδα» είναι μία ευκαιρία.
    ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    Ενισχύστε μας με μια κλήση στο 19858
    Το σύνθημα της Πανελλήνιας Αντικαρκινικής Εβδομάδας είναι:
    . Υγιεινός τρόπος ζωής
    . Καλύτερη πρόληψη
    .Έγκαιρη και έγκυρη θεραπεία
    .Καλύτερη στήριξη στους ασθενείς
    Στα πλαίσια αυτά το Παράρτημα Καρδίτσας θα υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις.
    .Συμμετοχή της Αντικαρκινικής Εταιρείας στον Πλαστήριο Δρόμο την Κυριακή 21 Μαΐου
    .Διανομή ενημερωτικού υλικού την ίδια μέρα στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας
    .Αντικαπνιστική Καμπάνια στο Μουζάκι, στις 31 Μαΐου,σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου, το Κέντρο Υγείας Μουζακίου , το 1ο και 2ο Δημ Σχολείο Μουζακίου , και τον Αθλητικό Σύλλογο ΠΑΣΙΑΛΗΣ

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

Ένας σύγχρονος και έγκυρος τρόπος επικοινωνίας μαζί μας. Για άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες μας καλέστε στο 215.215.1650