210.38.26.600
dioikisi@cancerhellas.org

Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ – Εσπερίδα «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ»

Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ – Εσπερίδα «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ»

5 Δεκεμβρίου, 2018

Οργανώθηκε από

E.A.E Ενιαίο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ

  • Υπεύθυνος Παραρτήματος

    Γεωργιάδου Βέτα

Το Ενιαίο Παράρτημα Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.), σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ίριδα» του Δήμου Νέας Ιωνίας και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής, διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (5/12), στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης, μία ενδιαφέρουσα επιστημονική Εσπερίδα, με θέμα τις εξαρτήσεις και την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υγείας των νέων.

Για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα μίλησαν η Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Ίριδα», κ. Ελένη Πλεξίδα, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Οι εξαρτήσεις στη σύγχρονη ζωή: Ανιχνεύοντας τα στάδια και τους επιβαρυντικούς παράγοντες.», καθώς και ο Ψυχολόγος, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Ίριδα», κ. Ιωάννης Κομνηνόγλου, ο οποίος εισηγήθηκε του θέματος: «Ενισχύοντας την ψυχοκοινωνική υγεία των νέων: Προστατευτικοί παράγοντες και δεξιότητες.»

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε πως στην επιστημονική αυτή Εσπερίδα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, η Διευθύντρια της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μεταμόρφωσης κ. Νικολέττα Πατέλη, οι κυρίες: Μαρία Ντούρου, Ελένη Ρούσσου και Γιώτα Δημητροκάλλη από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μεταμόρφωσης, η Πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. και δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Ίριδα» Ν. Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Παναγιώτης Βλασσάς, καθώς και η Αντιπρόεδρος και οι Γραμματείς του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. κ.κ. Μοσχούλα Μπέστα, Μαρία Στασινοπούλου και Πόπη Μπολώτη αντίστοιχα.


Το δικό τους μικρό λιθαράκι τοποθέτησαν με επιτυχία στο μεγάλο έργο που αφορά την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υγείας των νέων οι εθελοντές του Ενιαίου Παραρτήματος Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Με την συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ίριδα», του Δήμου Νέας Ιωνίας και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής οργάνωσαν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 μια εξαιρετική εσπερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης. Στόχος τους η ανάδειξη του «δύσκολου» θέματος που αφορά στην σχέση των εξαρτήσεων με την ψυχοκοινωνική υγεία και που αγγίζει μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων, η αφύπνιση των οικογενειών τους, η κινητοποίηση των τοπικών φορέων αλλά πρωτίστως η ενημέρωση όσων συμμετείχαν και ενδιαφέρθηκαν να αναζητήσουν απαντήσεις από τους δύο εξαιρετικούς εισηγητές.

Η Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Ίριδα», κ. Ελένη Πλεξίδα, παρουσίασε το θέμα: «Οι εξαρτήσεις στη σύγχρονη ζωή: Ανιχνεύοντας τα στάδια και τους επιβαρυντικούς παράγοντες.», ενώ ο Ψυχολόγος, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Ίριδα», κ. Ιωάννης Κομνηνόγλου, εξειδίκευσε περισσότερο στους νέους με την εισήγηση: «Ενισχύοντας την ψυχοκοινωνική υγεία των νέων: Προστατευτικοί παράγοντες και δεξιότητες.» Οι ερωτήσεις και οι προβληματισμοί από το ακροατήριο πολλές αλλά και οι τοποθετήσεις των δυο εισηγητών εύστοχες και εκλαϊκευμένες ώστε η ενημέρωση να είναι πλήρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο στόχος της κινητοποίησης των τοπικών φορέων και της γενικότερης ανάδειξης του προβλήματος της ψυχοκοινωνικής υγείας των νέων προωθήθηκε εξ’ ίσου ικανοποιητικά. Η πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κα Ελισάβετ Γεωργιάδου μαζί με την Αντιπρόεδρο κα Μοσχούλα Μπέστα και τις Γραμματείς κα Μαρία Στασινοπούλου και κα Πόπη Μπολώτη, υποδέχθηκαν και ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδη Καρπέτα, την Διευθύντρια της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μεταμόρφωσης κ. Νικολέττα Πατέλη, τις κυρίες Μαρία Ντούρου, Ελένη Ρούσσου και Γιώτα Δημητροκάλλη από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μεταμόρφωσης και τον Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης «Ίριδα» Ν. Ιωνίας και δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Παναγιώτη Βλασσά.

Για άλλη μια φορά οι εθελοντές του ενιαίου παραρτήματος (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αποσπούν τα συγχαρητήρια όλων μας για την ευαισθησία και τις πολυποίκιλες πρωτοβουλίες τους!

Τους ευχόμαστε να παραμείνουν υγιείς, δραστήριοι και ακόμα πιο ευρηματικοί και το νέο έτος 2019!

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Hellenic Cancer Society

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

Ένας σύγχρονος και έγκυρος τρόπος επικοινωνίας μαζί μας. Για άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες μας καλέστε στο 215.215.1650