210.38.26.600
dioikisi@cancerhellas.org

Παράρτημα Θεσσαλονίκης – Εκδήλωση “Το Όραμα Έγινε Πράξη και Συνεχίζουμε…”

Παράρτημα Θεσσαλονίκης – Εκδήλωση “Το Όραμα Έγινε Πράξη και Συνεχίζουμε…”

14 Ιουνίου, 2023 20:30 - 22:30

Οργανώθηκε από

Ε.Α.Ε. Παράρτημα Θεσσαλονίκης

  • Υπεύθυνος Παραρτήματος

    Νικόλαος Παπαγιαννίδης

Δελτίο τύπου

“Το όραμαΈγινε Πράξη”… και Συνεχίζουμε…

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε.Α.Ε) – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, διοργανώνει Εκδήλωση, με σκοπό την παρουσίαση των ολοκληρωμένων πλέον εγκαταστάσεων της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ» και του Ξενώνα φιλοξενίας ασθενών και συνοδών, Μία προσπάθεια – ένα όραμα- που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια και χάρις στη συμβολή χιλιάδων Θεσσαλονικέων, μικρών και μεγάλων χορηγών έγινε εφικτό να ολοκληρωθούν πρώτα οι Ξενώνες και χάρις στην ιδιαίτερη ευαισθησία της κα Μαριάνας Λάτση να δημιουργηθεί και το Κ.Η.Ν « Νίκος Κούρκουλος» και έτσι να δημιουργηθεί ένα πρωτοποριακό κέντρο ογκολογικής μέριμνας στην Κεντρική, και όχι μόνο, Μακεδονίαν.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 και ώρα 20:30, στον αίθριο χώρο της Μονάδας στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στην Πυλαία, Ερατούς 7.
Θα υπάρξουν σύντομοι χαιρετισμοί από αρμόδιους φορείς , ομιλία του προέδρου της Ε.Α.Ε. για το τι είναι και πως δραστηριοποιείται η Αντικαρκινική Εταιρεία και επίσης ομιλία του Προέδρου του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται στο άμεσο μέλλον.
Θα ακολουθήσουν τιμητικές αναφορές και αντιπροσωπευτικές βραβεύσεις επιλεγμένων εθελοντών και χορηγών.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ιδρύθηκε το 1958 από καταξιωμένους και κοινωνικά ευαίσθητους Επιστήμονες με στόχο την ‘Έρευνα, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου στη χώρα μας. Από την ίδρυσή της συσπείρωσε όλους όσους ενεργά συμμετείχαν στον αντικαρκινικό αγώνα, ενώ παράλληλα συνδέθηκε και συμμετέχει ανελλιπώς σ’ όλες τις μεγάλες διεθνείς ενώσεις κατά του καρκίνου, εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε αυτές.

Βασικοί άξονες της δράσης της είναι:

  • η ενημέρωση του πληθυσμού
  • η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου
  • η ψυχοκοινωνική στήριξη ασθενών και φροντιστών
  • η επιστημονική ενημέρωση λειτουργών υγείας, και
  • η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Πολιτεία

Η τελευταία μεγάλης ηθικής και υλικής αξίας προσφορά της Ε.Α.Ε., ήταν η παραχώρηση ιδιόκτητων εγκαταστάσεών της στην Πυλαία Θεσσαλονίκης προς το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», όπου μετά και από συνεργασία και χορηγία από το Ίδρυμα Λάτση, ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδος Ημερήσιας Νοσηλείας ασθενών με νεοπλασματική νόσο, «Ν. Κούρκουλος». Στις εγκαταστάσεις αυτές γίνονται πάνω από 2.500 θεραπείες μηνιαίως σε αντίστοιχους ασθενείς από όλη τη Βόρειο Ελλάδα και φιλοξενούνται με τους συνοδούς τους στα 75 δωμάτια του Ξενώνα μας. Αυτή, τη μεγάλης πνοής πολυδιάστατη προσφορά, θα θέλαμε να κοινοποιήσουμε προς το κοινό της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος.

Στην εκδήλωση θα προσκληθούν οι Αρχές, Δωρητές και χορηγοί της Εταιρείας, Κοινωνικοί Φορείς ασθενών, Εκπρόσωποι Σωματείων, Ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα.

 

Με εκτίμηση,
ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Ευάγγελος Φιλόπουλος

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε  με την ΕΑΕ -Παράρτημα Θεσσαλονίκης

Παπαγιαννίδης Νικόλαος- Πρόεδρος: 6932277011

Μπέφας Γεώργιος- Γεν. Γραμματέας: 6977267054

με το Γραφείο Διοργάνωσης & Επικοινωνίας Makedonia Conference Center

Δημάση Μαρία – Event Manager: 6942504797

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΠΥΛΑΙΑ

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Hellenic Cancer Society
Ένας σύγχρονος και έγκυρος τρόπος επικοινωνίας μαζί μας. Για άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες μας καλέστε στο 215.215.1650