210.38.26.600
dioikisi@cancerhellas.org

Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ – Πρόσκληση για ενημέρωση για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς

Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ – Πρόσκληση για ενημέρωση για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς

28 Σεπτεμβρίου, 2018 19:00 - 21:00

Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής

Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Νέα Ιωνία

Οργανώθηκε από

E.A.E Ενιαίο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ

  • Υπεύθυνος Παραρτήματος

    Γεωργιάδου Βέτα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Αγαπητά μας μέλη φίλες και φίλοι σας προσκαλούμε σε μια κοινή εκδήλωση την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4, για να συζητήσουμε, να σας ενημερώσουμε για τις νεές δράσεις του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα ενόψει του ξεκινήματος του προγάμματός μας.

 

Σας υποδεχόμαστε με τον ανθρωπιστή και φίλο, γνωστό Ιωνιώτη γλύπτη κύριο Σπύρο Ντασιώτη και την επίσης φίλη της Ε.Α.Ε. κυρία Ζανέτ Καπούγια.

 

Είσοδος Ελεύθερη.

 

Με εκτίμηση το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.


ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ. ΤΗΣ Ε.Α.Ε., ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (28/9), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας, η κοινή εκδήλωση του Παραρτήματος Νέας Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) και του διακεκριμένου Ιωνιώτη γλύπτη κ. Σπύρου Ντασιώτη, με τίτλο: «Συναντιόμαστε για ένα χαμόγελο και αλληλεγγύη».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

Την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. και δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, η οποία επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Σας καλωσορίζουμε σε μια εκδήλωση για τον άνθρωπο, για την αλληλεγγύη, τον ανθρώπινο πόνο και όχι μόνο.», ανέφερε αποσπάσματα από τα λεγόμενα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου για την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση της Ε.Α.Ε. και ακόμη μίλησε για τις έννοιες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Επίσης, η κ. Γεωργιάδου τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η ενδυνάμωση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας σε μια ανθρώπινη κοινωνία είναι μόνο μερικά από τα ερεθίσματα που μας οδηγούν ν’ ασχοληθούμε πιο συστηματικά με τον εθελοντισμό και να μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια.», επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Σε μια εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από τη χαλάρωση των ηθικών αξιών, τον ατομικισμό και την ιδιοτέλεια, η πρόθυμη ανταπόκριση του εθελοντή στα προσκλητήρια και στην καθημερινή προσφορά αποδεικνύει έμπρακτα πως πλούσια είναι τα αποθέματά του σε αρετές και αξίες. Αυτή η ευαισθητοποίηση αλλά και η συμμετοχή των πολιτών στα προβλήματα των συνανθρώπων μας είναι ένας αδιάψευστος δείκτης του ίδιου του πολιτιστικού γίγνεσθαι μιας κοινωνίας στην ευρύτερη έννοια του όρου. Εμείς είμαστε λαός βαθύτατα συναισθηματικός. Ένας λαός με αυξημένη την αίσθηση της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης, που, έστω κι αν εκδηλώνει αυτά τα συναισθήματα περιστασιακά και ασυντόνιστα πολλές φορές, συχνά αποδεικνύει ότι δεν έχει χάσει την ανθρωπιά του.» και ολοκλήρωσε γνωστοποιώντας τις πρόσφατες εμπειρίες της από την εθελοντική δράση συνανθρώπων μας στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, τον φετινό Ιούλιο.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Στη συνέχεια, απεύθυναν χαιρετισμό, κατά σειρά: ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Ε. κ. Νικόλαος Κορδιολής, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου, η εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αριστέα Πλακίδα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθήνας (Κ.Ε.Φ.Ι.) κ. Ζωή Γραμματόγλου, ο γλύπτης και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης κ. Σπύρος Ντασιώτης, καθώς και η Γ.Γ. του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. κ. Πόπη Μπολώτη.

Ακολούθησε η προβολή ενός βίντεο από το αποκαλούμενο ως: «Το Πάρκο των ψυχών», που δημιούργησε ο κ. Σπύρος Ντασιώτης στην Πάρνηθα, δίπλα από το παλιό Σανατόριο, όπου υπάρχουν γλυπτά σμιλεμένα από το καμένο ξύλο του βουνού από την καταστροφική πυρκαγιά του 2007.

Κατόπιν, προβλήθηκε ένα ακόμη βίντεο με τις προσεχείς δράσεις του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε και αμέσως μετά οι πολυπληθείς παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μία εξαιρετική μουσική βραδιά με τη διακεκριμένη τραγουδίστρια, φίλη της Ε.Α.Ε. και μέλος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ., κ. Ζανέτ Καπούγια σε ερμηνείες της που χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρευρισκομένους.

Επίσης, οφείλουμε να επισημάνουμε πως κατά τη διάρκεια της όμορφης αυτής εκδήλωσης κληρώθηκε ένα γλυπτό έργο του κ. Ντασιώτη και ακόμη να αναφέρουμε πως μεταξύ πολλών άλλων στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο π. Κωνσταντίνος ως εκπρόσωπος της οικείας Μητρόπολης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης   “Δύναμη Προοπτικής” κ. Δέσποινα Θωμαΐδου , ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης κ. Παναγιώτης Βλασσάς, η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη «Ο Ζέφυρος» κ. Μαίρη Αρώνη, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Hellenic Cancer Society

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

Ένας σύγχρονος και έγκυρος τρόπος επικοινωνίας μαζί μας. Για άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες μας καλέστε στο 215.215.1650